MAT

bacalo
Som i alle Nord-Norske hjem er hjertet til Karlsøyfestivalen på kjøkkenet. Her lages den maten som ikke bare skal gi oss en kulinarisk opplevelse, men også energi til å komme gjennom en hel festival.

Vi legger stor vekt på å ha en god vegetarisk meny, med veganske alternativ. Alt kjøtt er basert på lokale råvarer og dyr som har hatt gode liv. Og så høster vi selvsagt fra havet, som omgir oss på alle kanter.

Men selv om mye av de grunnleggende råvarene er fra nærområdet er rettene en kombinasjon av det lokale og det internasjonale. Og vi setter sammen en meny av små og store retter som vi prøver å prise slik at alle skal kunne dekke folks behov!

God apetitt!

FOLKEKJØKKEN

Det anslås at en tredjedel av all mat som produseres i verden går rett i søpla, og at 10 prosent av de rike landenes utslipp av klimagasser kommer fra produksjon av mat som kastes. Dette er et etisk og politisk problem, som viser at hensynsløs profitt kommer framfor et godt festivalmåltid eller tre.

Folkekjøkken er en direkte måte å vise handling mot et forbruk ute av kontroll. Folkekjøkkenet serverer et gratis varmt og vegansk måltid om dagen.

Folk treng mat og mat treng folk!

folkekjokken

%d bloggere liker dette: